10 DASMAT MË TË SHTRENJTA NË HISTORI

Dasma është një nga eventet më të rëndësishme në jetën e një njeriu. Ritet që ndiqen ndryshojnë nga një kulturë në një tjetër, por në përgjithësi ajo shihet si ceremonia e bashkimit të dy personave në një, para syve të njeriut dhe Zotit. Dasmat mund të jenë të thjeshta dhe të lira, por për çiftet e listuara […]

Më Shumë

7 ZËNKA TIPIKE QË ÇIFTI I TË FEJUARVE KA ME PRINDËRIT

Dasma dhe vetë martesa është një event shumë i rëndësishëm, një nga më të rëndësishmit të jetës suaj. Një dasmë kërkon jo vetëm një përkushtim të madh, por dhe një buxhet të mirë. Shumë çifte pohojnë se gjatë kohës kur janë të fejuar kanë disa nga zënkat e tyre më të mëdha dhe kjo ndodh si shkak i […]

Më Shumë

TË FTUARIT TIPIKË QË NUK DO T’I DONIT NË DASMËN TUAJ

Të gjitha dasmat i kanë këto të ftuar – ata që nuk donit t’i ftonit, por jeni të detyruar. Më poshtë do të përmendim vetëm disa nga ata. 1. Ajo që veshi fustan të bardhë. E keni parasysh atë “shoqen” që gjithmonë përpiqet t’jua kalojë? Mos u habisni nëse e shikoni me një fustan të […]

Më Shumë

SI TË SHMANGNI NJË DASMË TË MËRZITSHME

Një dhomë plot me të ftuar të pakënaqur është makthi i çdo çifti që do të martohet. Fatmirësisht, ne kemi përpiluar një sërë mënyrash se si mund të keni një dasmë me atmosferë festive gjatë gjithë kohës. 1. Prezantoni të ftuarit me njëri-tjetrin. Një situatë inferioriteti mes të ftuarve nuk do të ishtë mirë as për ju dhe […]

Më Shumë

7 RREGULLA TË DASMËS QË SHOKËT TUAJ MUND TË THYEJNË

Sado të jetë numri i të ftuarve në dasmën tuaj, disa nga rregullat që ju keni vendosur do të thyhen. Këto shtatë rregulla janë disa nga ato. 1. Mos konfirmimi i pjesëmarrjes. Shumë nga të ftuarit tuaj mund të mendojnë se nuk ka rëndësi konfirmimi i pjesëmarrjes në ceremoni. Në fakt, kjo është një nga gjërat […]

Më Shumë

PESË LLOJET E NJERËZVE QË DUHET T’I KENI NË DASMËN TUAJ

Sigurisht që një dasmë krijohet me ndihmën e një stafi punëtor dhe të aftë. Secili prej tyre bën të pamundurën që dita juaj më e bukur të jetë vërtet e tillë. Por, këto janë pesë llojet e njerëzve që duhet të marrin pjesë në dasmën tuaj: 1. Një celebrues i mirë (dhe dy dëshmitarë të […]

Më Shumë

8 GJËRA QË DUHET TË DINI PARA MUAJIT TË MJALTIT

Muaji i mjaltit është pika kulminante e celebrimit të martesës. Por, si çdo udhëtim drejt të panjohurës, askush nuk të thotë se cilat janë sekretet e tij. Në këtë artikull kemi përfshirë 8 nga këto sekrete. 1. Nuk mund të relaksoheni menjëherë. Ndoshta nuk do të ishte një ide e mirë që të niseshit në muajin e […]

Më Shumë

SI TË BËHENI SHOQËRUESJA MË E MIRË E NUSES!

Titulli i “shoqërueses së nuses” vjen me shumë përgjegjësi. Për t’ju ndihmuar, kemi përpiluar 7 mënyra të sjelljes që do ju bëjnë një shoqëruese të paharrueshme. 1. Bëhuni krahu i qetësisë për nusen. Organizimi i një dasme mund të jetë një ndër eksperiencat më të bukura për nusen e ardhshme, por mund të jetë dhe […]

Më Shumë

7 GJËRAT QË FOTOGRAFI I DASMËS SUAJ DO TË DONTE QË JU T’I DINI

Është diçka e ditur tashmë që fotot janë një pjesë primare në realizimin e një dasme perfekte. Por, puna e fotografit që do të punësoni nuk është dhe aq e lehtë sa duket. Ja ku janë 7 gjërat që fotografi i dasmës suaj do të donte që ju të dini: 1. Rezervimi i fotografit duhet bërë […]

Më Shumë

6 POSTIME QË NUK DUHET T’I BËNI NË MEDIA SOCIALE KUR FEJOHENI

Sapo jeni fejuar? Me shumë mundësi mezi po prisni të hidhni foto në instagram apo facebook me unazën e fejesës. Por, sigurohuni që të dini mbi 6 gjërat që nuk duhet të postoni për fejesën tuaj. 1. Çmimin e unazës. Askush nuk ka përse ta dijë vlerën monetare të unazës suaj. Një dhuratë e tillë nuk […]

Më Shumë